DE BENGEL ONLINE » Onze boeken » Fictie/Literatuur » De tijgerkat - G. Tomasi di Lampedusa

Sicilië, 1860. Garibaldi landt bij Marsala om het eiland in te lijven bij de nieuwe, liberale eenheidsstaat Italië. De platte, alles berekenende burgerij neemt de macht over. Don Fabrizio, prins van Salina, ziet deze ontwikkeling met lede ogen aan.
Zijn pupil Tancredi echter weet zich aan te passen aan het nieuwe bestel. Hij sluit zich aan bij Garibaldi, trouwt met de dochter van een steenrijke dorpsburgemeester en zal hoge posities bekleden in de nieuwe staat.

In 1963 werd Il Gattopardo verfilmd door regisseur Luchino Visconti met in de hoofdrol Burt Lancaster; belangrijke bijrollen waren voor Alain Delon en Claudia Cardinale.

Giuseppe Tomasi di Lampedusa (Palermo, 23 december 1896 - Rome, 23 juli 1957) was Hertog van Palma en Prins van Lampedusa. Hij is vooral bekend als schrijver van zijn enige roman, Il Gattopardo, postuum gepubliceerd in 1958, in het Nederlands vertaald als De tijgerkat. De titel verwijst naar een Serval.

Tomasi di Lampedusa was een zwijgzame en solitaire man, die zijn tijd doorbracht met lezen, nadenken en reizen. Hij zei over zichzelf: "Ero un ragazzo cui piaceva la solitudine, cui piaceva di più stare con le cose che con le persone." ("Ik was een kind dat van de eenzaamheid hield, dat liever met voorwerpen omging dan met personen.")

Gebonden / 320 pag./ ISBN 978 90 253 6981 1

 

 

Prijs: €11,95

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...